Mombag VS Luiertas

De wereld is al verdeeld genoeg, dus laten we om te beginnen zeggen dat het eigenlijk geen bal uitmaakt of je nu team Mombag of team Luiertas bent. Toch zitten er wel degelijk verschillen tussen de twee, al zou je een luiertas natuurlijk ook heel goed een mombag kunnen noemen. In dit blog duiken we in de verschillen tussen een Mombag en een luiertas, zodat jij kunt kiezen welke het beste bij je past.

Wat is het verschil tussen een mombag en een luiertas?

Sommige mensen zullen zeggen dat er geen verschil is en dat beide woorden hetzelfde betekenen. Maar voor veel mensen zit er wel degelijk een verschil tussen een mombag en een luiertas. Waar een mombag namelijk wel gebruikt wordt als een luiertas, is de mombag vaak een minimalistische maar hippe en extra grote tote bag, die mama’s gebruiken om de spulletjes van hun kindje en zichzelf in te vervoeren. De mombag heeft vaak extra lange hengsels waarmee de tas makkelijk aan de duwstang van een kinderwagen of over het stuur van een bakfiets gehangen kan worden. De mombag kan ook heel makkelijk als tas voor het dagelijks gebruik worden ingezet, want hij staat namelijk net zo hip aan je schouder als je naar de gym gaat.

Een luiertas is ook een tas die speciaal gemaakt is voor ouders, maar het hoeft niet per se een eenvoudige tote bag te zijn. Een luiertas kan ook een rugzak of een leren schoudertas zijn, die meestal voorzien is van allerlei handige vakjes, zakjes en sluitingen. Zodat je spulletjes op hun eigen plekje kunt opbergen. Handig als je van een strakke organisatie houdt!

Wat is het voordeel van een mombag?

Het grote voordeel van een mombag zit ‘m in het formaat. De mombag is lekker simpel; de Wallabag heeft een groot vak waar je al je spulletjes in kwijt kunt. Doordat er niet allemaal verschillende vakjes in zitten, heb je meer ruimte. Doordat het een tote is zonder onnodige poespas, is het een lichte tas. Dat is handig, want je moet vaak al flink wat dingen met je meenemen waardoor je mombag zwaar wordt. Het scheelt als de tas zelf dan weinig weegt.

De Wallabag draagt makkelijk dankzij de lange hengsels, en als je hem niet wilt dragen hang je hem makkelijk ergens aan op. De mombag is er in heel veel verschillende soorten, waardoor je er altijd wel eentje vindt die helemaal bij je past. Omdat het een minimalistisch design is, ben je er bovendien niet de hoofdprijs aan kwijt. Daardoor heb je een lekker voordelige mombag of kun je er zelfs meerdere aanschaffen. Gewoon, omdat je niet kunt kiezen en ze allemaal zo leuk zijn!

Wat is het voordeel van een luiertas?

Het grootste verschil tussen de luiertas en de mombag is dat de mombag heel minimalistisch is. Het is in feite gewoon een grote draagtas, met één groot vak. De Wallabag heeft dan nog een extra vakje, zodat je een speentje, sleutels of telefoon snel terug kunt vinden. Maar dat is het dan ook. Een luiertas beschikt vaak over veel meer handige opbergruimte. Vakjes die speciaal bedoeld zijn voor een speentje of flesje. Een bijpassend verschoningsmatje dat je op een specifieke plek kunt bewaren.

Ook komt de luiertas in verschillende modellen. Je hebt een luierrugtas die je op je rug kunt dragen, een luiertas die ook een laptopvak erin heeft zodat je hem ook als werktas kunt gebruiken. Ook qua stijlen zitten er verschillen tussen luiertassen. Je hebt hele chique leren luiertassen, en luiertassen die juist wat speelser zijn. 

Het enige dat je zou kunnen overwegen is; ben jij het type dat alles graag op zijn eigen plekje bewaart, heel georganiseerd en pietje precies? Of ga jij juist goed op georganiseerde chaos? Of je nu kiest voor een mombag zoals de Wallabag of een luiertas met alles erop en eraan: het belangrijkste is dat je een praktische en hippe tas hebt, waarmee jij en je kindje zorgeloos en stijlvol de deur uit stappen. En dat lukt prima met beiden.